Dimitri B. uit Kortrijk heeft van de correctionele rechtbank in Turnhout een autonome probatiestraf van 18 maanden gekregen voor partnergeweld. Als hij geen gevolg geeft aan die probatiestraf, moet hij zes maanden naar de gevangenis

Een opgelegde boete van 400 euro is met uitstel uitgesproken.Het partnergeweld deed zich op 19 mei 2018 voor in Mol. Dimitri B. kwam samen met zijn vriendin van een feestje toen ze ruzie kregen.

Tijdens die ruzie sloeg en stampte hij zijn vriendin en beet haar in de neus. Dimitri B. heeft het partnergeweld altijd ontkend. Hij beweerde dat zijn partner labiel is en de verwondingen bij zichzelf had toegebracht.

B. deed er vorige maand nog alles aan om het proces achter gesloten deuren te laten behandelen. "In functie van mijn privacy. Anders wordt er een heel mediacircus van gemaakt. In het verleden ben ik door de media al eenzijdig aan de publieke schandpaal genageld", motiveerde B. toen.

B. werd ook verdacht van bedreigingen omdat hij een snijbeweging over zijn keel zou gelaakt hebben richting zijn vriendin, maar daarvoor is hij vrij gesproken wegens twijfel. (Belga)